Youtube Vjenne Video’s

De nieuwe walkera Furious 320 Race Drone is wel een ware sensatie. Kijk maar eens naar het onderstaande filmpje. 

Met drone’s vliegen kan tot zeer gevaarlijk situaties leiden en is niet zomaar overal  toegestaan, de regering is daarom nu een radio reclame begonnen over onveilig (veilig) gebruik van de hobby drone’s!! Luister maar eens naar het onderstaande Youtube geluidsfragment van Q-Muzic

Veilig vliegen met drones

Drones delen het luchtruim met andere luchtvaartuigen. Als een vliegtuig botst met een drone, kan het verongelukken. Ook mensen op de grond kunnen gewond raken door een ongeluk met een drone. Om die kans zo klein mogelijk te houden, gelden er regels voor bestuurders van drones.

Regels vliegen met een drone

Drones zijn op afstand bestuurde, onbemande vliegtuigen of hellikopters. De populariteit van drones groeit snel. De overheid wil ongelukken met drones zo veel mogelijk voorkomen. Zowel in de lucht als op de grond. Voor een bestuurder van een drone gelden daarom regels. Zo mag de drone niet boven groepen mensen vliegen.

Andere regels privé en zakelijk gebruik drone

Let op: Voor hobby-vliegers gelden andere regels dan voor mensen die de drone gebruiken om geld te verdienen (zakelijk gebruiker). Een zakelijk gebruiker moet bijvoorbeeld een vergunning hebben.

Om het verschil te zien tussen een ”professionele” drone en een ”hobby” drone kijk maar eens op de site van Heighttech!! Het instap model kost meer dan  €10.000,00 euro en dat zonder camera.  Als er met dit soort drones wordt gevlogen dan is een RPAS opleiding vereist!! Dit is een drie daagse cursus en kost rond de €7000,00 euro!!

Der bint leu dee nich van gedachtn veraandert; mer dee deankt nooit noa