KNVvL Informatie

 

Hier kunt u alle info vinden  van en over de KNVvL tot betrekking van de Modelvliegsport.Vjenne Vleigers logo rond


Uit de Nieuwsbrief van de KNVvL:

Beste clubbesturen/modelvliegers,

Wij krijgen steeds meer vragen of er weer gevlogen kan worden en geven hier graag een reactie op.

Wij snappen die frustratie heel goed, maar dat geldt ook voor andere sport- en/of clubactiviteiten binnen de luchtvaart en andere takken van sport. Golfbanen zijn ook gesloten, terwijl je daar bij uitstek voldoende afstand van elkaar kan nemen om maar een voorbeeld te noemen.

Het gaat de overheid erom het risico van besmetting zoveel mogelijk te beperken door thuis te blijven en alleen maar voor noodzakelijke gevallen naar buiten te gaan en/of te reizen.

Naast de maatregelen van de Rijksoverheid zijn er plaatselijk extra beperkingen opgelegd door de lokale overheden, gemeentes en veiligheidsregio’s. In mijn omgeving is elke vorm van clubactiviteit verboden op dit moment en dat zal wellicht in jullie geval ook zo zijn.

Wij als KNVvL kunnen clubs alleen maar adviseren de maatregelen van de overheid op te volgen. Het is de verantwoording van het bestuur van een club om dat advies ter harte te nemen of niet.

Mochten jullie nu al willen gaan vliegen op het modelvliegveld onder bepaalde voorwaarden zonder instemming van de gemeente, dan is dat volledig voor verantwoording van de eigen vereniging. Enkele andere clubs hebben dat ook al geprobeerd en hebben een waarschuwing gekregen van de lokale handhaving. Als blijkt dat je toch in strijd met lokale verordeningen en/of maatregelen van de rijksoverheid hebt gehandeld en dat wordt geconstateerd, heb je mogelijk een probleem van € 390,00 per persoon en € 4000,00 voor de club en heb je geen goede beurt gemaakt bij de gemeente die je later wellicht weer nodig hebt voor de erkenning van je veld.

Nog even volhouden is ons devies.

Wij hebben samen met anderen hervattingsprotocollen voor de afdeling Modelvliegsport opgesteld voor het moment dat de maatregelen worden versoepeld. Deze zijn gebaseerd op een Algemeen hervattingsprotocol van de KNVvL, wat ter goedkeuring is aangeboden bij het RIVM via het Ministerie van I&W, waaronder de luchtvaart valt. Deze hervattingsprotocollen van de afdeling zijn inmiddels toegezonden aan de clubs, zodat die aan de slag kunnen gaan met de invulling van een eigen hervattingsprotocol, rekening houden met de genomen maatregelen van de overheid. Aan de hand van dat protocol of eigen plan van aanpak – waar elk lid zich aan dient te conformeren – kun je als club weer van (beperkt) start gaan zodra de overheid dat toelaat.

Mooier kunnen wij het helaas niet maken.

Deze berichten komen uit de nieuwsbrief van de KNVvL van 30-04-2020!!

Ook wij kijken allemaal reikhalzend uit naar het moment dat we onze activiteiten weer kunnen hervatten. Zoals nu bekend is zal dit voor volwassenen niet eerder zijn dan 20 mei en zal de uitvoering moeten passen in de 1,5 metersamenleving.

Welke stappen moeten we nemen om weer te kunnen vliegen in deze 1,5 metersamenleving? Aan alle sportbonden is gevraagd een protocol te schrijven waarin wordt aangegeven hoe weer met hun sport kan worden begonnen zodra de maatregelen dat toelaten. Wij zijn met de afdelingsbesturen hier ook hard mee aan de slag om zo snel mogelijk weer de lucht in te kunnen.

Verder in deze nieuwsbrief:

Deze berichten komen uit de nieuwsbrief van de KNVvL van 30-04-2020

Nieuws: EU-Regelgeving!! 31-1-2020

KNVvL Modelviegsport nieuws.


Basis Veiligheids Reglement.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Keuring van modelvliegtuigen.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Veiligheids examen(A) vaste vleugel
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Veiligheids examen(A) Rotor(heli en multikopter)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab


Frequenties t.b.v. de modelbouw

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Meer info over de modelvliegsport vind u op de website van de KNVvL , klik hier.

Wee ziene oogn nich lös döt, möt vaak de knip lös doon