Het Bestuur

 

Mededelingen door het Bestuur ”de Vjennevleigers” worden op deze pagina gepubliceerd.Vjenne Vleigers logo rond
Dit zijn de bestuurders van ”de Vjennevleigers”


Ter informatie voor alle leden: (die vliegen)

Denk aan uw Exploitantennummer!! Deze is op elk toestel vanaf 01-01-2021 verplicht.

Zonder dit nummer is het vanaf 01-01-2021 niet meer toegestaan om te vliegen.

4-2-2021


Les Toestellen!!!

We hebben twee les-toestellen dit om nieuwe leden een kans te geven om het modelvliegen op de old fashioned way te leren. De huidige generatie modelvliegers of Drone vliegers wordt geconfronteerd met modellen die eigenlijk alles al zelf doen en kunnen. Hiermee is de charme van het modelvliegen wel verdwenen. Ook om de techniek achter de modelbouw te leren kennen is ver te zoeken. Men gunt zich er niet veel tijd voor en denkt dat het allemaal vanzelf gaat. Dit met alle gevolgen van dien. Crashes zijn dan vaak het gevolg, kosten veel geld, ego’s worden gekrenkt, het zelfvertrouwen is geschaad en dan wordt toch al snel het bijltje er bij neer gegooid en dat is  erg zonde want het is echt een prachtig mooie hobby waar erg veel plezier aan kan worden beleeft.

Daarom hebben we als bestuur ervoor gekozen om leden die nu al lessen en nieuwe leden het modelvliegen te gaan leren met onze ”Les Toestellen” zodat op een veilige manier kan worden gevlogen en dat ook alle figuren die nodig zijn om een modelvlieg brevet te halen kunnen worden geoefend, daar hoort natuurlijk ook het starten en het landen bij, wat toch ook zeer belangrijk is dat men dit op een veilige manier kan leren zonder dat een vroegtijdige crash een einde maakt aan het model en het zelfvertrouwen van de leerling.

Les Toestel ''Vjenne Vleigers''Links: Han Nijhuis en Rechts: Remco Eenkhoorn

 

 

Onze RC instructeurs zijn Remco Eenkhoorn en Han Nijhuis, Remco vliegt met het HoTT systeem van Graupner, de leerling zender is middels een kabel met de leraar zender verbonden,  Han vliegt ook met het HoTT systeem van Graupner en hij heeft een leraar/leerling systeem waarmee de leerling zender draadloos met de leraar zender is verbonden. We hopen deze hobby hiermee wat laagdrempeliger, toegankelijker en interessanter te maken waardoor het leren vliegen met modelvliegtuigen veiliger en eenvoudiger wordt. Enthousiast geworden, vraag informatie over het eventuele lessen en of het lidmaatschap bij onze instructeurs, of kom eens kijken bij ons Modelvliegveld.


100% Tukkers