Club Informatie 2020

Enkele algemene gegevens:Vjenne Vleigers logo rond
1 maal per jaar hebben we een Algemene Ledenvergadering (ALV) , waar allerlei zaken besproken kunnen worden en waar ook de gezelligheid niet vergeten wordt.
Deze ALV vindt in januari of februari plaats.

Vlieginstructie
Om voortijdige crashes te voorkomen is er (van 1 mei tot 1 oktober) de mogelijkheid om vlieglessen te volgen. Benader een instructeur of het bestuur voor de mogelijkheden, (zie contact) en kies bij voorkeur een vaste instructeur. De vlieginstructie is gratis voor clubleden. Er wordt gelest en geëxamineerd volgens de KNVvL-richtlijnen.
Dank zij het volgen van deze richtlijnen, kan met het behaalde clubbrevet eventueel het KNVvL-‘Veiligheidsbrevet RB A-motor’ worden verkregen (alleen voor KNVvL-leden). De figuren die voor zo’n brevet dienen te worden gevlogen zijn hieronder te downloaden.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Het clubbrevet moet maximaal 3 maanden na de lessen(als de instructeur heeft aangegeven dat de leerling alleen mag vliegen) worden gehaald. Deze gang van zaken helpt de veiligheid voor uzelf en uw medepiloten te verhogen.  Een vliegtuigje dat 3kg weegt en zo’n 100 km/h vliegt kan behoorlijk letsel veroorzaken.
Voordat u begint met (les) vliegen is het raadzaam bij uw  verzekeraar na te vragen of uw dekking ook geldt voor modelvliegen. Veel verzekerings maatschappijen kennen een modelvliegtuigclausule tot 20 kg. Een volledig dekkende WA-verzekering voor uw model is verplicht !!

Statuten en Reglementen

Bij aanmelding worden de Statuten, het Vliegreglement (VR) en het Huishoudelijk Reglement (HR) uitgereikt. Ieder lid is VERPLICHT zich hier aan te houden. U bevestigt de statuten en reglementen te kennen en toe te passen door het zetten van uw handtekening op het aanmeldingsformulier!

Lidmaatschap

Aanmelden is mogelijk door één van de bestuursleden te benaderen via onze contact pagina of op ons miniairport. Nadat uw lidmaatschap is goedgekeurd door het bestuur wordt het aanmeldingsformulier u per mail toegezonden, deze kunt u dan invullen en per mail retour sturen aan de Secretaris. Ook tekent u op dit aanmeldingsformulier voor goedkeuring van onze A.V.G. deze kunt u hier inzien.

Met name het houden aan de toegestane vliegtijden, de no-fly zones en de maximale geluidsproductie van 80 dB (bij volgas) zijn erg belangrijk i.v.m. onze milieuvergunning.
Heli-vliegers worden verzocht NIET op de lesavond en lesmiddag te vliegen, uitgezonderd heli lessen natuurlijk.


Contributie
Contributie/entreegeld dienen aan het begin van het jaar voldaan te worden en bedragen:
Per automatische incasso: (vind plaats in begin maart) 55 euro voor volwassenen en 27,50 euro voor jeugdleden (tot 19 jaar).
Andere betaalwijzen: 55 euro voor volwassenen en 27,50 euro voor jeugdleden (tot 19 jaar).
Nieuwe leden betalen voorts eenmalig een entreegeld ter hoogte van 1 jaar contributie.
Ons rekeningnummer: NL23 SNSB 0938601717van de SNS Bank.

Vliegtijden

Er mag gevlogen worden: op weekdagen tot zonsondergang,
op zaterdag tot 18.00 uur (na 18:00 uur niet meer met brandstof-motoren), en op zon en feestdagen van 12.00uur tot 18.00uur(na 18:00 uur mag er dan helemaal niet meer worden gevlogen).
U als modelvlieger wordt geacht deze vliegtijden en regels te kennen en na te leven.


Wat verwacht de club van jou?
Dat aan alle contributieverplichtingen is voldaan (Zie Club informatie). En natuurlijk dat je je aan de reglementen houdt.

Wat krijg je er voor terug?
Als starter in deze hobby begin je uiteraard met het kopen van een vliegtuig. Dat kan een ARF-model zijn (Almost Ready to Fly, bijna vlieg klaar) of een bouwpakket. Je hebt al gelijk de keuze tussen een elektro aangedreven model of één met een verbrandingsmotor. Verder heb je een ontvanger nodig, een zender, wat servo’s voor de besturing en een regelaar als je voor elektrisch vliegen kiest. Omdat er nogal wat te kiezen valt voordat en sommige onderdelen best prijzig zijn is een goed advies beslist geen luxe. Op ons vliegveld willen leden en instructeurs je graag van dienst zijn met hun jarenlange ervaring in bouwen en vliegen. Zodat je een keuze kunt maken die helemaal bij jou en je portemonnee past.

En die instructeurs?
Aan het eind van je lesseizoen is er een vliegexamen waarbij je voor een beoordelingscommissie een aantal figuren foutloos, maar vooral veilig, moet kunnen voorvliegen. Als dat allemaal goed verloopt ontvang je een vlieg-brevet, net als een echte piloot. Dat is het bewijs dat je zelfstandig kunt vliegen. Alle info over deze vliegbrevetten is te vinden op de site van de KNVVL. De vliegfiguren voor dit brevet zijn ook hierboven bij ”vlieginstructie” te downloaden.
En dan is het luchtruim helemaal van jou.
Veel plezier en graag tot ziens,
Modelvliegclub (MVC)
”De Vjenne Vleigers”

Ai lui bint doa kun ie niks an doon, maar ai meu bint is't oe eig'n schuld